Spana in min portfolio

Tänkte bara passa på att upplysa mina bloggläsare om att min hemsida nu har fått ett rejält ansiktslyft och innehållet har utökats! Kommer även börja uppdatera siten oftare, nu när den mörkaste vintern är över börjar fotosuget titta fram igen! Hoppas ni gillar bilderna och lämna gärna ett meddelande i gästboken :)

- Här hittar ni min portfolio -


Sidan kan tyvärr vara lite seg, sånt får man stå ut när man har utrymmet gratis. Men om någon vet ett snabb / stabilt / billigt webhotell så får ni gärna tipsa mig!

Take A walk

Rastlöshet i kombination med vackert väder gjorde att jag bestämde mig för att en rejäl promenad idag!
Sträckan mellan kronoparken och centrum kändes lagom, är ca 5-6km lång. Dessutom blev det ett trevligt tillfälle att testa Pentax-kameran jag plockade hem på tradera i veckan! :)

Drog på mig vandrarskorna, stoppade ned ipoden i fickan och packade kameraprylarna och iväg bar det!
Det tar vanligtsvis ca 45-50 min att gå från kronoparken in till centrum, men i och med att jag samtidigt tog en del bilder så drog det ut på tiden och jag var framme efter ca 1 tim 30 min.

Väl framme i centrum belönade jag mig själv med 3 cheeseburgare och en cola på Burger King ;)
Sprang på Frippe ute på stan, så vi småsnackade lite sen tog jag bussen hem.

Här är några bilder jag tog under promenaden:



Längtar tillbaka

Jag och Erika satte oss igår och kollade igenom alla våra bilder från Kreta när vi var där förra året med min familj.
Började verkligen längta tillbaka! Var så härligt där, värme och sol hela tiden... inga tråkiga vardagsbekymmer att bry sig om! Det måste ju vara en av de bästa stunderna i livet när man bara helt och hållet bara kan strunta i den gråa vardagen och bara njuta av hur enkelt allt är!

Jag bara måste resa utomlands mer, finns massa platser jag vill besöka. Vore ju drömmen att få besöka alla spännande platser världen över, inte bara att läsa om dom. Hoppas verkligen att jag och Erika får möjlighet att ge oss ut och resa någon gång inom en snar framtid.

För er som vill se bilderna från Kreta så finns en del av dom här:

http://picasaweb.google.com/edstrom.joel/Kreta2007


iMac

Efter många års användande av PC så har jag nu gått över till Mac, och jag ångrar det inte en sekund!
Beställde en iMac från applestore.se och utnyttjade studentrabatten vilket gjorde att jag sparade över tusenlappen. Leveransen gick blixtfort, 4 dagar senare hade jag datorn i min ägo (dom skickas från Holland). Tyvärr så fick jag en död pixel mitt i skärmen på mitt första exemplar, så jag ringde till apple och 4 dagar senare hade jag fått en ny :)
Cred till Applestore!

image36
Förutom att iMac:en är ruggigt snygg så är den även riktigt kul att använda! Allt går fort att hitta och allt fungerar direkt, inte massa irriterande rutor och pop-ups som Windows gärna drabbas av.
Ett ganska brett utbud med roliga program ingår, och jag har även börjat gilla iTunes nu :) Har vägrat använda det tidigare. När det gäller OS X så var det lite ovant i början, men efter en stund har man greppat hur allt fungerar och nu känns det hur bra som helst att använda!
För den som vill veta mer om hur det är att använda mac så är det bara att klicka här!

Annars har det inte hänt så mycket i veckan, kollat på lite film med kompisarna och igår hade vi spelkväll.
Vi körde först monopol där jag gjorde en storslagen seger, lyckades få ut hotell över halva spelplanen :) Efter det blev det ett pokerparti som jag också vann. Inga stora pengar i vinstpotten, men räcker till en pizza och en dricka :)

Alla hjärtans dag

image35
Igår var det som de flesta Alla hjärtans dag - ett påfund med syfte att lura på alla stackars konsumenter diverse hjärtformade prylar.

Denna dag firade jag inte helt oväntat tillsammans med Erika :) Våra oerhört originella planer för kvällen såg ut så här:

1] Äta ute
2] Bio

Men innan det så blev jag tvungen att infria ett löfte jag gett till Erika, nämligen att följa med på ett 75 minuter  långt träningspass med powerstep & styrka. I över en timme plågades jag av svett, flås och rörelser som inte gick att utföra... till tonerna av elektropop. Visst låter det som en mardröm? Det var det också. I början gick det bra, lätt som en plätt att stampa upp och ned på en liten pall... men efter 5 minuter ballar det ur och man ska samtidigt som man trampar på pallen börja vifta med armarna i takt med fötterna, därefter läggs det på piruetter, skutt och alla andra omöjliga rörelser! Och som om inte det är illa nog så börjar vi lyfta tyngder mitt i all misär.
Jag kommer aldrig att gå dit igen. Kommer fortsätta med mina hopplösa försök till att gå ut och springa bort fettet istället.

Nu när det var genomfört så blev kvällen genast mycket trevligare. Vi begav oss först till Mongolian Steakhouse och beställde en buffé, och till den ingick förrätt och efterrätt som bestod av soppa och frukt med glass.
Buffén var underbart god! Och allt gick så snabbt att få tillagat. Så Mongolian Steakhouse rekommenderas varmt!

Efter det gick vi vidare till SF och kollade på Cloverfield, en film som bäst kan beskrivas som en blandning av Blair Witch Project och Godzilla :) Var faktiskt väldigt spännande, hade inga direkta förhoppningar om att den skulle vara bra så jag blev positivt överraskad!  -> Trailer


För övrigt vill jag bara säga att kaffe latte är oerhört gott! Kan inte sluta dricka det, värmer så gott i magen :)

Return of the nerds!

"Which one of these buttons calls your parents to pick you up?" Haha!


Långpromenad och rollspel

Nu i helgen har jag och Erika suttit hundvakter. Då hennes familj var på Svenska Rallyt här uppe i Värmland så fick vi (Erika egentligen, men en del av ansvaret lades över på mig) den stora äran att passa deras hund Wille. En stor människohatande pittbull.... eller inte. Snarare en liten lat sak med stora krav på uppmärksamhet, lite som jag själv. Hur som helst så bestämde vi oss för att ta en långpromenad nere vid Mariebergsskogen, så vi tog bussen dit ut och promenerade längs med vattnet och sedan tillbaka in till stan där vi köpte semlor och tog med oss hem :) Vädret var tack och lov helt okej och solen tittade fram lite då och då.

      

På kvällen skulle Erika och en kompis till henne kolla på melodifestivalen, och eftersom jag skyr den tillställning som pesten så valde jag att fly fältet. Blev att jag och några andra spelade spel hemma hos Patrik, blev ett rollspel som heter Talisman. Rätt underhållande ett tag, men tar mer än en evighet att spela igenom. Så vi lade ner innan någon korats till vinnare.


Leker i Photoshop

Blev lite sugen på att trixa i Photoshop idag, så jag tog en bild av Eddie (Iron Maidens omslagspojke) och började pilla lite. Tycker bilden blev rätt schysst, med en lätt känsla av klaustrofobi.

Före:                  Efter:
 

Fick förresten nya numret av Kamera&Bild idag, alltid lika kul :) Skönt att få en liten kick i inspirationen ibland.
Tog även en rejäl panoramabild av våran bakgård! Inget vackert motiv, men kul att experimentera lite :)


George Bush uttalar sig om den globala uppvärmningen


Metal... tyngre än en överviktig valross.

Bröderna Cavalera (Max från Soulfly och Igor från Sepultura) är på gång med nytt material som ska släppas i mars. Den nya sammansättningen kallar sig Cavalera Conspiracy och finn HÄR på MySpace. Än så länge finns bara två låtar att ladda ner gratis. Musiken är inte på något sätt nyskapande, men ack så bra! Här finns ena låten att streama från youtube:



Här är en anna riktigt skön låt för er som gillar lite softare tongångar, Priestess. För tankarna till 70-talet, får rätt starka Black Sabbath-vibbar av låten.


Håravfall och våfflor

Har inte bloggat på några dagar nu, så jag ska göra en liten summering av veckan som gott.

Ehhhhh....

Har inte hänt så mycket egentligen. Varit en blandning av softande, umgänge, filmtittande och plugg.

I torsdags så bestämde jag, Erika, Tobbe och Jossie för att vi skulle ha våffekväll och kika på film. Så vi värmde upp våffeljärnet, vispade grädden och smaskade våfflor.

 

Vi kollade på Sweeney: The Demon Barber of Fleet Street. Det är Tim Burtons senaste alster med Johnny Depp i huvudrollen som en mordisk barberare. Jag brukar älska Tim Burtons filmer (Sleepy Hollow, Big Fish, Edward Scissorhands, Batman), men den här var ingen höjdare. Tror att det att filmen var gjord som en musikal som gjorde att jag hade svårt att fatta tycke för den. Estetiskt sett så påminner den väldigt mycket om Scissorhands och Sleepy Hollow, vilken är toppen! Men tyvärr höll inte filmen riktigt måttet. Får hoppas Burtons kommande tolkning av Alice i Underlandet blir bättre! Den dyker upp nu under 2008.

Under fredagen så bestämde jag och Tobbe att det var dags att raka av oss våra frillor. Dags att ta bort vinterpälsen helt enkelt. Vi lånade rakutrustning av Niklas och satte igång med projektet. Högen med hår som låg på golvet efteråt hade förmodligen räckt för att stoppa upp en kudde med. Ück!
 

Andra spännande händelser i veckan:

- Monkey Island 2 avklarat! Skitkul :) Var nog mer än tio år sedan jag spelade igenom det senast. Dags att börja på 3:an.

- Ägnat X antal timmar till att läsa i "Den globala nationalismen", våran väldigt spännande kurslitteratur just nu. Gäsp. Det är inte så kul som det låter. Delvis intressant, men flummiga begrepp och hundratals olika teorier gör att det känns som en enda stor röra ibland. Gillar mer konkreta historiestudier, men kan förstå varför man anser att ämnet är viktigt då nationalsimen format stora delar av Europa och även legat till grund för världskrigen.


RSS 2.0