Still alive

Okej, då var det dags att blogga igen. Vet inte varför jag fortfarande envisas med att skriva, men jag har lovat mig själv att fortsätta så då gör jag det iaf.

Har varit en hel del att fixa med senaste veckorna. Mycket har kretsat kring B-uppsats, flytten till Göteborg, framtida studierna och jakten på lägenhet i Gbg ( som ibland känns omöjlig). Vi har de senaste veckorna fått sammanlagt 4st erbjudanden till lägenheter i Göteborg och tackat ja till samtliga. Ändå har vi inte fått någon av dom, alltid någon rackare som har längre kötid än en själv. Men vi fortsätter att söka, med lite tur så lyckas vi kanske få en. Om inte annat så har Erikas familj kontakter i Gbg som förmodligen kan fixa en lya åt oss, så det löser sig förhoppningsvis i slutändan. Då ska jag bara komma in på de kurser jag vill med :) Har sökt in på kurser i Europavetenskap på Göteborgs universitet, dock så är konkurrensen rätt hård så jag räknar inte med att få någon plats. Kommer jag inte så kommer jag nog söka något ströjobb tills vidare, vill inte slösa mer med CSN-pengarna.

B-uppsatsen går lite segt fram, men jag har skrivit ett 4-sidor långt PM som jag arbetar utifrån och jag har även samlat på mig 3 st tidigare forskningsarbeten som jag ska inkludera i uppsatsen. Material vet jag finns så nu ska jag bara ta mig en hel dag i arkivet och printa artiklar. Uppsatsen ska vara inne den 5e maj, så jag har inte så lång tid kvar på mig nu.

I övrigt så har det blivit en del spel och filmkvällar med vännerna, blev även nyligen ett besök på en irländsk pub här i stan som heter Leprechaun. Blev en riktigt trevlig kväll, vi inledde med ett rejält pokerparti innan utgången! Här är en bild på oss glada grabbar.


Nu när våren börjat dykat upp med så kan man äntligen börja vistas utomhus. Blivit en del promenader i det vackra vårvädret, och idag bestämde Erika och jag för att bege oss ut på en utflykt till Skutberget. Vi tog bussen ut till Ikea och gick därifrån till sjön, ca 2 km. Blåste lite kallt först men blev riktigt trivsamt snart! Vi hade köpt fika som vi tog med oss ut. Efter det blev det lite lek med kameran och sedan en tupplur på gräsmattan! Hur gött som helst, önskar det vore vår och sommar året runt!


För övrigt så ska min syster få sin bok utgiven nu till hösten, grattis Hanna! Det är en ungdomsroman som hon har jobbat på ett bra tag nu och som hon nyss fick bekräftat att den ska ges ut till hösten. Ska bli spännande att läsa!
Jag fick den stora äran att bidra med en eventuell framsida, så jag begav mig till Lidköping nu i helgen och hade en liten fotosession där Hanna fick ge mig instruktioner om hur hon ville att omslaget skulle se ut. Marielle (min yngre syster) fick stå modell, tillsammans med några av hennes vänner som poserar i bakgrunden. Resultatet blev så här:


Får hoppas förlaget väljer fotot som omslag! Vore kul att få en bild publicerad. Min hemsida har även uppdaterats lite det senaste, spana gärna in den på: joeledstrom.se

Många beslut.

Har varit rätt virrigt de senaste dagarna, vilket till stor del beror på  att vi inte riktigt vet vad som kommer att hända till hösten. Erika och jag har ju planerat att flytta till Göteborg, men jag blev väldigt tveksam kring mina möjligheter att komma in på lärarprogrammet där. När jag kollade statistiken så såg antagninspoängen väldigt höga ut, vilket beror på att det är oerhört många som söker utbildningar i Gbg så konkurrensen är hyffsat hård. Att min utbildning är ett enda stort trassel underlättar ju inte heller :) Så det såg lite mörkt ut ett tag och det verkade som vi blev tvugna att stanna kvar i Karlstad ett par år till.

Sista ansökningsdatumet inför hösten börjar ju närma sig så jag kände mig tvungen att kontakta studievägledare i både Gbg och Karlstad för att se hur det gick att lösa. Mitt mål är att i slutändan få en lärarexamen med inriktning mot historia/religion, men mest som en backup då det inte är säkert jag vill jobba som lärare. Jag ser det mer som en bra utbildning att ha i ryggen och kunna luta sig tillbaka emot. Men i och med att jag läser fristående kurser just nu och inte inom ett program så är jag ju tvungen att lösa det här på något sätt, jag vill ju inte heller slänga bort de poäng jag samlat ihop tidigare på lärarprogrammet. Så efter mailkontakten med diverse studievägledare så verkar det ändå gå att lösa sig till slut, blir att jag plockar fristående kurser upp till C-nivå i historia/religion och sedan kompletterar med det som kvarstår i lärarnas allmänna utbildningsområde/vfu.

Sen så var det ju det här med sommarjobb. Suck.
Har inte hört från något ställe än, och drog iväg ytterligare ansökningar idag. Men så kom jag på möjligheten att läsa en sommarkurs, och på så sätt ändå få in lite pengar och samtidigt få en del tid över att lägga på körkortet! Vore faktiskt skönt att slippa jobba en sommar och dessutom bli färdig med körkortet. Så jag gick in på studera.nu och sökte in på en distanskurs på 15hp. Ansökan blev lite sen, men det ska nog lösa sig!

RSS 2.0