Påsk

Förra veckan bar det av hem till föräldrarna under påskledigheten! Har inte varit i Lidköping sedan jul/nyår och kände att det var dags att hälsa på familjen igen. Vi samåkte ihop med Patrik som också skulle söder ut :)
Erika och jag hoppade av i Götene där vi passade på att äta på Gatuköket (har saknat deras pizzor då kebaben här uppe i Värmland är rena skräpet). När vi var mätta och belåtna så kom Erikas mamma och skjutsade hem oss till Lidköping.

Det hände inte så mycket under helgen, men det var ändå trevligt att ta det lugnt och umgås med familjen. Jag, pappa och Marielle tog en sväng ut med bilen till Kållandsö och spanade in en båtplats som far min har planerat att hyra till sommaren. Minusgraderna bidrog till att vi inte spenderade allt för mycket tid utanför bilen utan begav oss ganska snart hem igen. I övrigt så blev det lite filmtittande samt en middag med Erika, hennes pappa och hennes bror. Fick även träffa familjen Christensson en kort stund då vi passade på att tävla mot dom i Singstar, jag och Marielle vann 2 av 3 gånger! Otänkbart egentligen med tanke på att min sångkapacitet inte är någon att hänga i julgranen.
På måndag kväll tog vi bussen upp igen.

I veckan som varit har det varit en del genomgångar gällande B-uppsatsen, som tyvärr börjar krypa allt närmare! På måndag ska ett PM med ämnesval och frågeställning vara inskickat och handledarmöte bokat. Yikes! Dags att börja ta tag i det. Funderar på att forska i svensk nyhetsrapportering under WW2, men inte helt säker än. Har några dagar till på mig att fundera :)

I onsdags bestämde jag och Niklas för att ta oss ett Zelda-maraton (Ocarina of Time, ett av de bästa spelen någonsin) och ägnade hela kvällen samt en bit in på natten till detta. Härligt med nostalgi! Senaste gången jag spelade igenom Ocarina of Time så gick jag på högstadiet. När vi är färdiga med detta ska jag nog ge mig på Wind Waker :)

För övrigt så är en resa till Gotland nu inplanerad i augusti, precis under medeltidsveckan. Ska bli skitkul att åka dit igen, var flera år sen vi var på Gotland senast. Ser fram emot det :) Mina generösa föräldrar står så klart för boendet!

Vi har även börjat leta mer aktivt efter en lägenhet i Göteborg nu, det närmar sig och det är allt annat än lätt att fixa ett boende där. Tittar på både Boplats.se och SGS efter intressanta lyor, men det verkar även som om vi genom en bekant till Erikas mamma kanske kan få en lägenhet. Håller tummarna! Man får inte vara kräsen, utan vi får nog nöja oss med vad som helst i början!

Lite bilder från veckan som varit:

joeledstrom.se

Vill bara passa på att nämna att jag nyligen hyrde en egen domän där jag publicerar mina bilder:
www.joeledstrom.se

Fåtåshopp

Fick lust att ta ett rejält photoshop-pass idag, fick några roligare idéer som jag ville verkställa.
Första bilden kom jag på när jag åt frukost, funderade på hur det skulle se ut om jag placerade mig själv i frukostskålen läsandes en bok. Drog ganska snart fram kameran och stativet och plåtade först talriken och sedan mig själv sittandes på golvet. Sedan påbörjade jag pillet i photoshop och efter någon timme hade jag fått ihop ett hyffsat resultat. Det var dock svårare än jag trodde, är en ganska stor utmaning att få trovärdiga skuggor/ljus i två sammansatta bilder med så olika skalor. Här är resultatet iaf:


Jag och Erika satte även igång ett litet projekt därefter där vi ville gestalta henne i tre olika "modes".
Riggade prylarna igen och fick regissera Erika på bästa möjliga sätt. Sen blev det efterarbete i photoshop igen, och denna gånge var det betydligt lättare att få ljus och skuggor att se realistiska ut. Så här blev denna:

Årets första grillning

Jag har inte skrivit i bloggen på ett tag nu, haft en del annat att göra. Tänkte ta och uppdatera den lite.

Förra veckan blev vi färdiga med första delkursen i Historia B och det var skönt att kunna lägga den delen bakom sig nu! Examinationen bestod av en hemtenta som vi sedan följde upp med ett seminarie där vi diskuterade våra svar.

Under helgen så blev det en del socialt umgänge. På fredagkväll träffades jag, Per och Niklas och umgicks och snackade om allt möjligt. Var väldigt avslappnat och trevligt, jag tycker det är kul när man kan umgås utan att ha något speciellt på schemat man måste göra. Det går ju faktiskt att ha kul utan att kolla på film eller spela spel, tro det eller ej ;)

Framåt 23 så drog vi bort till Fredrik som hade födelsedagsfest och sa grattis till honom. Vi blev kvar där ett tag och hälsade på lite allt möjligt folk som var där, sen gjorde vi sällskap med dom bort till Bunkern (sunkig studentpub i vårat kvarter) och slog oss ned i sofforna där. Blev ett trevligt avslut på kvällen!

Sen på lördag förmiddag bestämde jag och Erika oss för att ta en rejäl promenad, och när Erika säger rejäl promenad så får man räkna med ett riktigt mastodontpass. Blev nog nästan en mil, kändes som det iaf :) Tog ett bra tag att gå den sträckan.

På kvällen så hade David och Carro anordnat årets första grillkväll! Väldigt tidigt ute måste jag säga, men det smakade finfint! Vi grillade på hans balkong och det blev aningen rökigt i lägenheten :) Efter maten var det dags för en rejäl pokerrunda där alla (t.om kvinnorna i sällskapet) deltog. Självklart hamnade jag och Patrik i finalen, det har nog varit så de 3-4 senaste gångerna vi spelat. Och som vanligt blev det en vinst för mig ;)
Kvällen fortsatte med några turneringar i Singstar och framåt natten ett parti Rappakalja! Kort sammanfattat så var det en skitkul kväll. Slänger med några bilder som togs, ni får ursäkta den dåliga kvaliteten men dom togs med min mobilkamera.



Nu i veckan drog studierna igång på allvar igen när det blivit dags för B-uppsats! Vi har haft 3 föreläsningar i veckan där vi håller på att förbereda oss för sökning i arkiven, formulering av frågställning/syfte osv. Jag är inte helt säker på vad jag tänkt att skriva om än, men det lutar åt att jag kommer göra research kring kända fotografer och föreningsverksamhet rörande fotografi i Värmland/Karlstad. Men som sagt, inget är bestämt än.

Om ni undrar varför jag sitter uppe och skriver det här så sent är för att jag samtidigt håller på att lära mig Aperture, ett program för att organisera / redigera bilder. Börjar bli några tusen nu på hårddisken så jag kände att det var dags!

God natt!

RSS 2.0