Min personlighet

Såg att Erika länkade till ett personlighetstest på sin blogg som jag blev lite sugen på att göra. Alltid kul att se om dom stämmer! Tycker resultatet reflekterar min personlighet hyffsat, känner igen mig på flera punkter. Även flertalet av yrkesvalen skulle kunna passa mig.  Så här blev min dom i alla fall:


Här är testet om du själv vill göra det:
http://se.41q.com/

Metal Gear Solid 4



Igår kunde jag inte längre stå emot begäret! Jag blev tvungen att inhandla en PS3 tillsammans Metal Gear Solid 4, kanske ett av de bästa spelen som någonsin skapats? Jag har alltid varit ett inbitet fan av MGS-serien, när det första Metal Gear Solid släpptes till Playstation (1) för många år sedan när jag gick på högstadiet satt jag som klistrad framför TV:n. Jag hade aldrig tidigare blivit så engagerad i handligen i ett TV-spel. De excentriska karaktärerna, spänningen och de tvister som uppstod under spelets gång gjorde mig helt förtrollad. Ett fruktansvärt bra soundtrack bidrog också till stämningen!
Vet inte hur många gånger jag spelat igenom det sedan dess och njutit varje gång.

Även del 2 i serien var riktigt bra, dock så blev storyn väl komplex på sina ställen och flippade ur en aning. Att man dessutom bara fick styra Solid Snake de första timmarna i spelet tog bort lite av tjusningen. Raiden som blev huvudkaraktären hade inte alls samma utstrålning och sköna röst som Solid Snake (som för övrigt David Hayter står för).

Del 3 blev ett riktigt uppsving när det dök upp och man tar sig an rollen som Solid Snakes förgångare, Big Boss (som Solid Snake för övrigt är en exakt genetisk kopia av). Handlingen utspelar sig under 1960-talet mitt under Kalla Kriget och man får under spelets gång reda på många intressanta saker som knyter ihop trådarna i storyn med de tidigare spelen.

Nu i mitten av juni, för bara någon vecka sen släpptes äntligen del 4. Jag hade egentligen tänkt att vänta tills hösten med att införskaffa spelet men kunde inte stå emot när jag sett vad kritikerkåren skrivit. Några axplock:

IGN: 10 av 10
Gamespot: 10 av 10
Game Informer: 10 av 10

Dom flesta betygen ligger mellan 9-10 hos i princip alla recensenter. Jag själv kan omöjligt betygsätta det än då jag fortfarande efter några timmars spelande bara befinner mig i inledningsfasen än så länge, men jag kan lugnt säga att det bådar oerhört gott!

Här är en trailer från spelet (MGS4 kan för övrigt kan vara något av de snyggaste spelen som gjorts):



För den som inte är bekant med spelserien så kan den enklast beskrivas som en bladning av spion/äventyr/action/thriller.
Här är även MGS maintheme som framförs av en hel orkester med kör, oerhört mäktigt:


Midsommar

Midsommar! Denna överhypade högtid firade jag och Erika ute på Läckö, och sedan på kvällen inne i Lidköping hos Hanna och Johannes (min syster å hennes man).

Jag och Erika började dagen med att åka hem till hennes mamma för att hämta upp Wille (hunddjur av rasen dvärg-schnauser... schnauzer... chnajser... snäjzer..  whatever). Erika hade lovat att passa honom under dagen, vilket inte gjorde något då det var trevligt med lite gläfsande sällskap.

Efter det begav vi oss av till Ica för att handla mat inför eftermiddagen/kvällen.  Blev en rejäl inhandling bestående av flertalet köttstycken, ingredienser till egengjord potatissallad, baguetter, skagenröra, rabarberpaj, vaniljsås m.m.
När allt var färdigt och packat åkte vi ut till Läckö slott där det var midsommarfirande på gång och en medeltidsmarknad hölls framför borggården. Där avnjöt vi våran nedpackade picnic och kunde faktiskt även njuta av vädret till och från, solen höll sig framme nästan hela tiden och temperaturen var mycket behaglig. Efter att ha fikat, inspekterat marknaden och tagit en promenad runt hela området så åkte vi vidare till Spiken (en liten fiskeby) där vi fikade uppe på klipporna!

När kl började närma sig 17 så drog vi oss hemåt för att förbereda lite mat inför kvällen. Därefter drog vi vidare till Hanna och Johannes och grillade. Maten blev mycket lyckad, var längesen jag tryckte i mig så mycket! Min och Erikas hemmafixade potatissallade smakade fett med deluxe så att säga.
Lilla Miriam uppskattade även hundbesöket och det blev full fart på de båda.

Allt som allt blev det en lyckad midsommar trots ytterst lite planering och fixande!


Ack, du vackra industrilandskap!

Jag har i dagarna ägnat en del tid åt att avbilda Lidköpings industrilandskap. Har lite olika fotoprojekt inplanerade som jag tänkt verkställa under sommaren och detta var ett av dom. För att få den skitiga, sletna stilen på bilderna har jag fotat olika utvalda ytor (repad plåt, plast och rost) för att få texturer som jag sedan slagit samman med originalbilderna.

Kolla gärna in resultatet, har kallat det "Industrial":

http://www.joeledstrom.se/joeledstrom.se/portfolio.html

Bye bye!

300 - Prepare for glory

Var lite uttråkad nu i förmiddags så jag passade på att öva upp mina skills i photoshop. Hittade en guide till hur man arbetar fram looken i filmen 300. Den finns här.

För dom inte sett filmen så är den i alla fall grymt läckert gjord. Den handlar om slaget vid Thermopyle där 300 spartaner (och ett gäng Athenare) ska försvara Grekland mot den persiska armén. Här är en liten trailer:



Tobbe blev offer för min PS-manipulation, han hade en så perfekt pose för bilden.
Här är bilden innan:

Här är den efter:


Nytt tillskott till familjen

Nu är jag hemma i Lidköping, och kommer att stanna här över sommaren fram till mitten av augusti. Jag vet inte varför, men det känns alltid extra mycket sommar när jag är här :) Blir lättare att slappna av hemma hos föräldrarna, kraven från skola och hushåll försvinner så man behöver inte springa runt med dåligt samvete hela tiden ;) 

Igår var vi och hälsade det nya tillskottet till familjen! Min syster fick för exakt en vecka sedan en dotter till som jag för första gången träffade igår. Hon har fått namnet Danielle. Stort grattis till Hanna, Johannes och Miriam för deras nya tillskott till familjen!
 
Här är även bild på min andra systerdotter, Miriam, som inte alls känns så liten längre :)


Det går mot sitt slut.

Jaha. Då är våra år i Karlstad snart över. Jag och Erika åker ned mot Lidköping om 2 dagar och stannar där över sommaren. Erika har fått jobb på Swedbank i Lidköping och jag ska läsa en sommarkurs, ta körtkort och softa :)
Kursen jag ska läsa heter "Andra världskriget i ett underifrån perspektiv" och är på 15hp. Verkar bli rätt intressant! Kursen är helt på distans och examinationen görs genom en hemtenta som man mailar in.

Den 1:a augusti får vi våran nya lägenhet i centrala Göteborg, ska bli både kul och spännande! Känns som att börja om på noll igen, tur att jag redan känner lite folk där nere. Sen så lär man ju alltid känna nya människor genom skola/jobb.
Samtidigt känns det lite sorgligt att lämna Karlstad med, har haft 3 bra år här uppe och lärt känna många roliga människor.
Kommer sakna både dom och Karlstad! Får hoppas de flesta man kännser tar sitt förnuft till fånga och flyttar nedåt i landet sen när de är färdiga ; )
Jag har sagt hej då till de flesta nu, blev en liten fest innan alla åkte bort över sommaren. Vi umgicks allihopa hemma hos Per på kvällen, senare drog vi ned till stan och satte oss på en uteservering! Blev ett riktigt fint och trevligt avslut :)



Men nu är det ju inte så att man måste säga upp kontakten bara för att man flyttar, tågförbindelserna från Göteborg fungerar bra så jag lär ju åka upp hälsa på igen!

Hoppas jag får lite ordning på mina studier nu med till hösten, har velat runt lite länge. Blir så när man inte riktigt vet vad man vill. Har sökt in till Europastudier på Göteborgs universitet, och då kan jag även tillgodoräkna historian så jag inte läst den helt i onödan. Problemet är väl att bli antagen, rätt hård konkurrens där nere. Kommer jag inte in på de kurserna jag helst vill läsa så kommer jag att söka jobb istället och prova att söka in igen nästa år.

Fotografering ska jag satsa hårt på med i sommar! I och med att skatteåterbäringen nyss dök upp så blev det dags för en uppgradering av utrustningen. Valet föll på en Canon 40D tillsammans med ett 17-85 IS, ska även dra hem ett 70-200mm på tradera. Var lite inne på en Nikon D300 också, men Canon gav mer "bang for the buck". Bättre att investera mer pengar i optik istället för kamerahus. Prylarna dyker förmodligen upp i början av nästa vecka! *längtar*

RSS 2.0