Danne fyller år

Igår kväll bar det av upp till Frödingshöjd. Danne hade nyss fyllt och skulle ha en födelsedagsfest i sin korridor, så jag och Erika drog dit. Men först stannade vi till hos Tobbe & Jossie och gjorde sällskap med dem bort.
Var riktigt trevligt, kul att träffa alla! Blev mycket snack och musiklyssning. Självklart blev jag tokdissad när jag i all hast råkade blanda ihop introt på en Nickelback-låt med introt på Fire it up med Black Label Society. Bah!
Med all rätt kanske, lite av en dödssynd att göra ett sådant misstag ; )

Som ni ser på bilderna så var det en väldigt glamorös fest i vacker lokal, full med god mat och maffiga födelsedagstal!

Efter festen så drog vi hem och lagade pannkakor och kollade på The OC ( ja jättefjortis, jag vet. so what?)

     

Tjipp å hej!

Poker joker

Igår kväll var det dags för lite poker igen. Blev jag, David, Karl och Fredrik.
Jag brukar köra på två sätt när jag spelar poker:

1 ] Jag fegspelar och satsar bara när jag väl har något på handen. Detta gör jag ofta i början av spelet när jag fortfarande har hopp om att kunna kamma hem en vinst. Ofta slutar det bara med att jag ligger brunt till och blindsen äter upp det lilla jag har kvar.

Då går jag över på taktik nr.2

2] Ger upp hoppet och kör på med målet att åka ut och slipa lida mer. Jag börjar satsa på skithänder eller kör All-In bara för att bli av med mina marker. Detta leder ofta till att jag börjar dra hem vinster och kommer ikapp. Eller som igår, då det slutade med total seger:) Yeah!

Så nu vet ni det. Om ni skulle råka möta mig i en match poker någon gång, så vet ni exakt hur jag kommer att spela.

image12

Andra turen gick inte lika bra, men jag kom iallafall hem med mer pengar i fickan än jag hade när jag gick dit :)

Efter pokern hängde jag på David hem till honom och lirade lite Kane & Lynch på PS3. Spelet var okej, men inte mer. Inget jag kommer införskaffa.


Ingen träning, men istället Memento

Erika och jag hade planerat att träna på studengymmet ikväll. Har lovat henne att ge det en chans då det skulle finnas gratis prova-på tillfällen nu i veckan. Dessa hade av någon anledning blivit inställda, så det istället för träning blev det raka motsatsen. Film och godis tillsammans med Per och Tobbe :)

Vi såg filmen Memento av Christopher Nolan (Batman Begins, The Prestige, Insomnia m.m). Den var riktigt bra. Handlade om en kille som söker efter sin frus mördare. Problemet är bara  att han saknar korttidsminne och blir därför tvungen att tatuera in viktiga ledtrådar på kroppen, fotografera de personer han möter, föra anteckningar m.m. Rekommenderas!

Memento på IMDB


Canon G9

Nu har den äntligen kommit fram! Min efterlängtade G9 :) Beställde den förra veckan ifrån B&H Photo, New York.
Ruggigt snabb service och bra priser har dom. Visst kostade tullen på lite, men blev fortfarande billigare än att köpa den i Sverige.
image8
Så här ser den då ut. Kameran är ganska mycket större än vad vanliga kompaktkameror är, tack och lov. Finns inget värre än små plastiga kameror som är omöjliga att få ett vettigt grepp om. Dessutom är kamerahuset gjort av metall och  därför betydligt robustare. Det viktigaste av allt med kameran är att man får total manuell kontroll!
Precis som på en systemkamera får man med G9:n total manuell kontroll över slutare, bländare, vitbalans, exponeringskompensation m.m
Dessutom har den en separat kontrollratt för bara ISO inställningarna. Canonbra ;) Hehe.

Brännvidden motsvara 35-210mm, vilket gör att den är väldigt flexibel. Upplösningen är på hela 12Mpix, så om man behöver beskära en bild så har man en del att arbeta med.

Bildkvalitetsmässigt är den på topp, så länge man inte drar upp ISO:n för mycket. Detta beror på att kompaktkameror inte har lika stora bildsensorer som en systemkamera och man får mer brus vid högre ISO, dock så har fortfarande G9 större sensor än vad de flesta andra kompakter har.

En annan riktigt bra egenskap med G9:n är att den klarar att fota i RAW-format. För den som inte vet vad RAW så kan man lättast förklara det som ett digitalt negativ. Alltså en bild som ännu inte är framkallad, utan man får sköta det via ett program som kan konvertera RAW, t.ex Photosop. På så sätt kan man utsätta bilden för ganska mycket behandling innan man "framkallar" den digitalt, utan att det drar ned bildkvaliteten.

Slänger med några bilder jag tog igår när jag testade kameran.

   


Kändisblogg

Har nyss uppdaterat mitt galleri med lite nya bilder, bland annat med ett porträtt på en kändis. Det ni ;)
Porträttet ligger som bild 1 under "People", den förste som gissar rätt på hans namn vinner en samling polska hockeybilder!

Mannen på bilden har bland annat agerat i Beck - Vita nätter, Sprängaren och Tic Tac.
Kolla in bilden på:
www.joel.se.nu

Jag tror inte dom spelar playback


Nothing to report.

Har haft en minst sagt lugn vecka sedan tentan i onsdags. Rätt gött att slippa veta att man har något man måste eller läsa eller en uppgift att lämna in.

I torsdagskväll blev det en RISK-kväll med Tobbe, Patrik, Pia och Daniel. Var himla trevligt faktiskt! Blev jag som stod som segrare, och då är det alltid extra kul :) Sen så började vi kika på handboll, lyckades stå ut en halvtimme kanske. Sen kände jag att det var dags att fly fältet! Mitt sportintresse är obefintligt. Finns vissa sporter som jag kan strö-titta på ibland om det absolut inte finns något annat att göra. Och det händer i princip... aldrig.

En grej jag kan irritera ihjäl mig på är att sport anses så pass viktigt att det ska ingå i nyhetsrapporteringen. VARFÖR? Det är ju ett intresse/ hobby / fritidssyssla som massa andra saker? Men samtidigt så är det ju inget konstigt, folk uppskattar ju tydligen att få rapporter på förstasidan om hur Idol-Darin har råkat ut för en förkylning och att Per Gessle har skrivit en ny låt om kattbajs. WTF?

Dessutom så rapporteras det aldrig om några intressanta sporter. Skateboarding, surfning, fäktning och sumobrottning utelämnas självklart från nyhetsrapporteringen. Det som syns är pöbelsporterna fotboll och hockey.
Längtar till den dagen CS visas direktsänt på Lilla sportspegeln.

image7

Bio och tenta

Gjorde ännu en historiatenta idag. Behandlade perioden 1700-1900.
Kände att jag var ute lite i sista stund, men kan nog ha fixat den. Vågar inte hoppas på något än :)
Hur som helst var det skönt att få den gjord. Nu kan jag bara slappa fram till B-kursen börjar på måndag.

Ikväll var jag, Tobbe och Patrik och såg National Treasure: Book of secrets. Den var okej, fungerade som lättsam underhållning men var inte superb på något sätt. Den första filmen får jag nog anse vara strået vassare.
Har märkt att många uppföljare som gjorts på senare tid håller väldigt låg kvalitet. Spider-Man 3, Pirate of the Caribbean 2-3 osv. Alla dessa har varit besvikelser. När det gäller just Pirates-filmerna så hade den första filmen ändå en trevlig charm, något som tappades helt i uppföljarna och gjorde det till en rörig, meningslös och tjatig trilogi.

En uppföljare måste faktiskt inte vara dålig, finns många exempel på motsatsen. Star Wars (originalfilmerna, dom andra är crap), Indiana Jones, Terminator 2, Alien 2, m.m.

På spelfronten ser februari ut att bli en intressant månad. Devil May Cry 4 dycker upp till 360:n (en licens som tidigare tillhört Sony) och även Turok får uppföljare på nextgen-konsolerna. Väntar även på Silent Hill Origins och Castlevania X ifrån Kanada.

Humor!

Här är länkar till de två roligaste sajterna på webben, tycker man inte dessa är kul så har man absolut ingen humor! That's it!

Crazy Cats

En studie i hockeyfrillor


Nästa hit på MTV? Förmodligen är är låten för bra för att visas på den kanalen :)
Syns det inget så klicka precis ovanför texten så ska videon komma igång.

Efter tentan.

Skrev tenta på nutidshistoria idag. Satt från kl 9-12.30, blev sammanlagt 9 sidor text. Det kändes som om det gick bra, 3 av 4 frågor kunde jag. Den fjärde frågan var jag inte bombsäker på, men fick ändå ihop en sida med text.
Får se vad resultatet blir, vågar inte hoppas för mycket.

image5

Har en tenta till på onsdag, så det är bara att börja plugga imorgon igen. Suck. Snart färdig med kursen i alla fall.
Ikväll blir det poker med gossarna, vann senaste gången :) Får hoppas det blir en repris ikväll.

Leker med photoshop.

Fick ett nytt nummer av Kamera & Bild idag (nr 1/ 2008). Skumläste igenom tidningen lite och fick ett stort sug efter att gräva lite i bildarkivet och mixtra i photoshop!

Hittade ett porträtt på Erika som jag tog i sommras och bestämde mig för omarbeta bilden en aning.
Måste säga att jag blev rätt nöjd, kolla gärna in bilderna nedanför. Förstora annars syns inte skillnaderna.

Originalet                Efter lite arbete i PS
         

Blogg logg

Ännu en gång ger jag mig in i bloggvärlden. Som några säkert vet hade jag en annan blogg under 2007, men på grund av min egen lathet och ointresse så slutade jag skriva. Av någon anledning så vill jag innerst inne inte ge upp skrivandet. Varför vet jag inte riktigt, kanske bara av anledningen jag inte gillar att jag alltid lägger ned så fort jag tappar intresse. Vill motarbeta denna ganska dåliga egenskap. Jag har som mål att 2008 blir det år jag själv ger mig själv en kick och får ordning på självdisciplinen. Måste börja prioritera om lite i livet känner jag. Dags att sluta skjuta tråkiga saker framåt, och i alla fall försöka planera min vardag hyffsat!

Är nyss tillbakakommen från Lidköping där jag spenderat min julledighet hos föräldrarna. Har varit väldigt trevligt! Alltid kul att få umgås med familjen då det inte alltid blir så ofta som jag vill. Dyra reskostnader och omständigheter gör att det enbart blir en till tre gånger under varje termin.

I julklapp fick jag allt jag önskade mig, Band of Brothers-boxen, några presentkort och lite annat smått och gott. Erika bidrog lite extra till min oerhörda nördighet genom att ge mig en kaffekoppsvärmare som man kopplar in i USB-porten :)

Blev lite rastlös till och från under min vistelse i Lidköping och dödade lite tid genom att spela igenom en klassiker, The Secret of Monkey Island. Förutom en oerhört läcker story och skön humor så har spelet även ett soundtrack av toppklass, provlyssna själv! Ska ta och köra igenom nummer 2 och 3 med, mycket nostalgi blir det :)

Januari ser ut att bli en hyffsat tuff månad, två tentor att tugga mig igenom. Får se till att ta mig i kragen och fixa dom! I slutet av månaden drar B-kursen i historia igång, och det blir under denna kurs jag kommer att skriva mitt första hyffsat stora uppsats. Får se vad jag väljer för ämne! Ska ta och fundera ut något intressant.

RSS 2.0