Skage fyr

Nu har ännu en vän anslutit sig till fotogemenskapen :) Patrik ville ha en bra instegskamera att kunna knäppa bilder med då han ska befinna sig större delen av de kommande hösten i Indien. Så vi satte oss vid datorn och kollade igenom de olika alternativ som fanns. Valet föll tillslut på efterföljaren till den kamera jag påbörjade mitt fotograferande med, en Canon S5 IS. Denna kamera är av typen avancerad kompakt, och har ett brett zoomomfång och bildstabilisator. En mycket tacksam kamera att börja lära sig fotografera med!

Vi bestämde oss även för att ta en liten sväng ut i naturen och se om vi kunde fånga lite schyssta bilder. Resmålet blev Skage fyr som är belägen på Hammarös södra udde. Alla plockade mig sig vardera utrustning och så begav vi oss av vid 17-tiden. Väl ute började fotograferandet. Det blev inga nya mästerverk, inte för min del iallafall. Men det var en kul utflykt! Efter hemkomsten så belönade vi oss själva med pizza (som vanligt).

Veckan innan blev vi ett helt gäng som begav oss ut på picnic på Skutberget. Var helt galet varmt ute så det blev rätt tacksamt att blåsten låg på när vi kom dit. Picnic-gänget bestod av mig, Tobbe, Jossie, Per, Johanna, Ingrid och Anna. Självklart hade både jag och Per med oss kamerorna så det blev en del knäppande där med.

Inte långt kvar till sommaren nu! Knappt en månad, ska bli så skönt! Får hoppas på bättre väder än förra året. Det här blir nog min första lediga sommar sedan högstadiet, det enda som kommer ta upp lite tid är distanskursen jag ska läsa men jag räknar med att den inte blir så svettig. I övrigt ska jag satsa på att ta mitt körkort, öva på longboardåkandet och fotografera i massor!

Här är lite bilder från Skage fyr:


Från picnicen på Skutberget:

Riddarna kring det runda frukosbordet

Lätt den bästa reklamen någonsin!


Charlestown

Idag hade jag och Per spikat att vi skulle åka ner till centrum vid 17-tiden för att fånga Karlstad i det vackra kvällsljuset. Som mål för fotosessionen hade vi att lyckas få några bilder vi verkligen kände var värda att behålla, och vi skulle inte ge oss förrän målet var uppnått. Jag har på senare tid blivit extremt självkritisk när det gäller mina bilder, och det bör man kanske även vara om man vill utvecklas. Utan några krav eller ambitioner så kommer man inte heller någon vart. Risken med att bli för självkritisk är dock att man gärna ser förbi bilder som egentligen är bra, oftast behöver man smälta det första intrycket någon dag.

Det blev en lång tur, nästan fyra timmar. Mina fötter värker fortfarande, men nöjd blev jag! Självklart blev det en del skräp med, men det tar en stund innan man kommer i form och börjar tänka på rätt sätt. Jag har börjat försöka hålla bildkompositionen så ren som möjligt, avskalat är snyggt helt enkelt. Har lagt upp ett nytt projekt på min hemsida kallad "Charlestown", hela bildserien går i svart-vitt . Kolla gärna in bilderna! Siten har för övrigt fått ett ansiktslyft, även den har blivit avskalad till det yttre.
http://www.joeledstrom.se



By the way, rösta gärna på mitt bidrag till Canon - The Assignment:
http://ta.canon-europe.com/?pg=gallery&cc=se&lc=sv&photo_id=foto480d19a3026ec

Att lära ut kunskaper.

Dags för uppdatering igen.

I veckan har jag och Per ägnat oss en del åt fotografering och genomgång av de grundläggande funktioner hos en systemkamera. Per fick upp sitt fotointresse för ett tag sedan då han ärvde en Canon 300D från sin morfar, och jag har nu tagit mig an honom som min lärling :) Nu låter det som att jag är ett proffs, vilket är allt annat än sant. Är själv fortfarande i lärande-stadiet och tar ofta bilder jag själv verkligen inte är nöjd med. Tycker det är väldigt kul att nu kunna dela mitt intresse med någon annan!

Hur som helst så begav vi oss av tidigare i veckan ner mot stan bara för att få testa och leka lite med inställningarna. Vi gick igenom slutartid, bländare, iso och lite grundläggande bildkomposition. Jag kommer själv ihåg hur det var i början, det var många olika begrepp att hålla reda på. Men ju mer man lär sig desto roligare blir det! Hoppas även Per tycker det ;)

I onsdags planerade vi även att dra ut på kvällen och testa att få till några bra solnedgångsbilder (ja jag vet, världens mest uttjatade motiv... men tacksamt att öva sig på). Dock så blev det hela väldigt annorlunda än vi tänkt oss. Det blev lite felplanering när det gällde det geografiska läget, samt att vi irrade runt på cyklarna MÅNGA kilometer. Vi lyckades hamna på någon avsides skum väg som vi med stor tveksamhet valde att fortsätta på. Denna visade sig leda in till centrum där vi snart gav upp planerna på att fånga solnedgången (som ändå täcktes av moln). Istället passade vi på att testa lite nattfotografering med långa slutartider och stativ. Det blev inga nya mästerverk vi kom hem med, men istället lite ny kunskap i bagaget. Vi får försöka igen en annan kväll. Här är några bilder från fototurerna:

Per har börjat publicera en del av sina bilder på Picasa, spana gärna in dom. Här är länken:
http://picasaweb.google.com/ginola86/



Som dom flesta vet så var det ju Valborg i förrgår vilket vi firade genom att dra ihop en grillfest på innergården vid våran lägenhet. Det blev många som hakade på och var riktigt kul! Vi samlade ihop 4st engångsgrillar som alla delade på, och dukade fram på borden. Efter maten blev det kubbspel (männen vs kvinnorna). Det blev en spännande match och mycket jämt mot slutet, men efter en hård kamp vann det manliga laget :)
Senare på kvällen när man började märka av kylan så blev det dags att plocka allt och dra vidare innåt. Vi fortsatte hem mot Fredrik, men stannade till och softade och tjötade lite hos Patrik på vägen dit!
Erika har fler bilder från festen på sin blogg: http://erikasbloggomalltutommode.blogg.se/

RSS 2.0