Midsommar

Midsommar! Denna överhypade högtid firade jag och Erika ute på Läckö, och sedan på kvällen inne i Lidköping hos Hanna och Johannes (min syster å hennes man).

Jag och Erika började dagen med att åka hem till hennes mamma för att hämta upp Wille (hunddjur av rasen dvärg-schnauser... schnauzer... chnajser... snäjzer..  whatever). Erika hade lovat att passa honom under dagen, vilket inte gjorde något då det var trevligt med lite gläfsande sällskap.

Efter det begav vi oss av till Ica för att handla mat inför eftermiddagen/kvällen.  Blev en rejäl inhandling bestående av flertalet köttstycken, ingredienser till egengjord potatissallad, baguetter, skagenröra, rabarberpaj, vaniljsås m.m.
När allt var färdigt och packat åkte vi ut till Läckö slott där det var midsommarfirande på gång och en medeltidsmarknad hölls framför borggården. Där avnjöt vi våran nedpackade picnic och kunde faktiskt även njuta av vädret till och från, solen höll sig framme nästan hela tiden och temperaturen var mycket behaglig. Efter att ha fikat, inspekterat marknaden och tagit en promenad runt hela området så åkte vi vidare till Spiken (en liten fiskeby) där vi fikade uppe på klipporna!

När kl började närma sig 17 så drog vi oss hemåt för att förbereda lite mat inför kvällen. Därefter drog vi vidare till Hanna och Johannes och grillade. Maten blev mycket lyckad, var längesen jag tryckte i mig så mycket! Min och Erikas hemmafixade potatissallade smakade fett med deluxe så att säga.
Lilla Miriam uppskattade även hundbesöket och det blev full fart på de båda.

Allt som allt blev det en lyckad midsommar trots ytterst lite planering och fixande!


Kommentarer
Postat av: Erika

Jaa det blev så lyckat så min goding! Bara jag få va med dig så.. Och Wille :)Kul att du gillade hans sällskap :D

2008-06-23 @ 22:05:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0