Canon G9

Nu har den äntligen kommit fram! Min efterlängtade G9 :) Beställde den förra veckan ifrån B&H Photo, New York.
Ruggigt snabb service och bra priser har dom. Visst kostade tullen på lite, men blev fortfarande billigare än att köpa den i Sverige.
image8
Så här ser den då ut. Kameran är ganska mycket större än vad vanliga kompaktkameror är, tack och lov. Finns inget värre än små plastiga kameror som är omöjliga att få ett vettigt grepp om. Dessutom är kamerahuset gjort av metall och  därför betydligt robustare. Det viktigaste av allt med kameran är att man får total manuell kontroll!
Precis som på en systemkamera får man med G9:n total manuell kontroll över slutare, bländare, vitbalans, exponeringskompensation m.m
Dessutom har den en separat kontrollratt för bara ISO inställningarna. Canonbra ;) Hehe.

Brännvidden motsvara 35-210mm, vilket gör att den är väldigt flexibel. Upplösningen är på hela 12Mpix, så om man behöver beskära en bild så har man en del att arbeta med.

Bildkvalitetsmässigt är den på topp, så länge man inte drar upp ISO:n för mycket. Detta beror på att kompaktkameror inte har lika stora bildsensorer som en systemkamera och man får mer brus vid högre ISO, dock så har fortfarande G9 större sensor än vad de flesta andra kompakter har.

En annan riktigt bra egenskap med G9:n är att den klarar att fota i RAW-format. För den som inte vet vad RAW så kan man lättast förklara det som ett digitalt negativ. Alltså en bild som ännu inte är framkallad, utan man får sköta det via ett program som kan konvertera RAW, t.ex Photosop. På så sätt kan man utsätta bilden för ganska mycket behandling innan man "framkallar" den digitalt, utan att det drar ned bildkvaliteten.

Slänger med några bilder jag tog igår när jag testade kameran.

   


Kommentarer
Postat av: Erika

Snygg du är på den bilden! Den när du ser lite stöddig ut :) Puss goding

2008-07-27 @ 18:52:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0